George Clooney szerint Donald Trumpból nem lesz elnök

Forrás: AFP

-

George Clooney, aki új filmjével érkezett a cannes-i filmfesztiválra, csütörtökön kijelentette, hogy Donald Trumpból nem lesz amerikai elnök, és „nem a félelem fogja irányítani” az Egyesült Államokat.


Clooney a Pénzes cápa című filmjéről beszélt csütörtökön újságíróknak a francia Riviérán. A thrillert Jodie Foster rendezte, Észak-Amerikában pénteken debütál, a magyar mozikban június 2-tól lesz látható.

Clooney komoly támogatója Hillary Clintonnak, aki demokrata politikusként indul az elnökjelöltségért. Áprilisban feleségével, Amal Clooney emberi jogi ügyvéddel egy sor adománygyűjtő rendezvényen több millió dollárt gyűjtött Clinton kampányára.

A sztár Cannes-ban leszögezte, hogy Donald Trump nem lesz elnök. „Az nem fog megtörténni. Nem a félelem fogja az országunkat irányítani. Nem fognak muzulmánokkal, vagy bevándorlókkal, vagy nőkkel ijesztgetni minket. Semmitől sem félünk” – hangsúlyozta.Clooney a filmre utalva elmondta, hogy Trump „ hírek és a szórakoztatás ütközésének terméke”, erről szól a Pénzes cápa is. A színész szerint a republikánusok várható elnökjelöltje azért juthatott el ilyen messzire a kampányban, mert a hírműsorok nem tesznek fel kemény kérdéseket. „A 24 órás hírfolyam nem azt jelenti, hogy az ember több hírt hall, ugyanazokat a híreket halljuk többször.”

A thrillerben a színész tévés üzleti gurut alakít, akit élő műsorban túszul ejt egy áldozata (Jack O'Connell). Julia Roberts a műsor producerét játssza.

Az 55 éves Clooney, akinek édesapja, Nick Clooney tekintélyes újságíró volt, pályafutása során többször foglakozott televíziós hírműsorokkal. Második rendezése, a Jó estét, jó szerencsét! a televíziózás hőskorát ábrázolta.

A Pénzes cápa Clooney szerint azt mutatja be, hogy „elvesztettük a képességünket arra, hogy megtudjuk és elmondjuk az igazságot, és eljussunk a tényekig”.