George Clooney nem lesz elnökjelölt

Fotó: AFP / ANDREAS SOLARO

-

Az Egyesült Államoknak volt már színészből politikussá lett elnöke Ronald Reagan személyében, de George Clooney biztosan nem módosít pályát.


Kanye West 2020-ban biztosan nem George Clooney-val fog megküzdeni az elnökjelöltségért. A rapperrel ellentétben az Oscar-díjas színész nem dédelget hasonló politikai ambíciókat, annak ellenére, hogy időről időre felröppen egy-egy hír Clooney pályamódosításáról.

Clooney az Our Brand is Crisis című film Los Angeles-i sajtótájékoztatóján beszélt erről. „Csaknem húsz éve újra és újra megkérdezik, és a válaszom egyszerűen nem. Mégis ki akarna úgy élni? Nagyon sok barátom van a politikában, és azt gondolom, hogy maga a pokol” – oszlatta el a kétségeket a színész. Clooney azt mondta, tiszteli ugyan a vezető pozícióban lévő politikusokat, nem gondolja magáról, hogy képes lenne kezelni az ezzel járó nyomást: „Tisztelem azokat az embereket, akik a közszolgálatot választják, mert olyan borzalmas indulni egy választáson, és borzalmas a hivatalban töltött időszak is”.