Genetikai vizsgálat tisztázta, miután 34 évet ült börtönben

-

A 63 éves amerikai Lewis Foglet felesége várta a börtön előtt, akivel mindössze három hónappal azelőtt házasodott össze, hogy 34 évvel ezelőtt elítélték egy 15 éves lány megerőszakolása és meggyilkolása miatt.


Fogle mindig is tagadta, hogy 1976-ban, ahogy a vádban szerepelt, fejbe lőtte a 15 éves Kathy Longot. Most pedig genetikai teszt tisztázta, hogy a lány holttestén talált ondó egy másik férfitől származik.

Foglet 1982-ben ítélték el, miután 3 másik férfivel együtt egy egyébként mentális betegségben szenvedő tanú hipnózisban azonosította őket. A többieket bizonyítékok hiányában felmentették, most az ügyészség azt tervezi, hogy azt a kettőt, akik még életben vannak, szintén genetikai vizsgálatnak vetik alá.

Fogle ellen sem szűnik meg teljesen az eljárás: 25 ezer dolláros óvadék ellenében hagyhatta el a börtönt, mivel a bíró nincs meggyőződve arról, hogy teljesen ártatlan a lány halálában. Az ügyészség szeptemberig dönt a folytatásról.
A férfit felesége várta, amikor kiszabadult, aki azt mondta az újságíróknak, hogy sosem kételkedett férje ártatlanságában.

A 15 éves Kathy Longot az egyik szomszédjuk találta meg a házukhoz közeli erdős területen. Egyetlen lövéssel megölték, előtte pedig megerőszakolták. A nővére azt mondta a rendőröknek, hogy egy fekete autó állt meg a házuk előtt, és a sofőr azt mondta Kathynek, hogy a bátyjukat autóbaleset érte, és elviszi a helyszínre. A lány ezért ment el otthonról.