Gejzírbe esett fotózás közben, meghalt egy turista Chilében

Fotó: AFP / MARTIN BERNETTI

-

Meghalt az a belga turistanő, aki a múlt héten fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban – vált ismertté kórházi forrásból csütörtökön.


A 68 éves asszony életveszélyes sérülésekkel került kórházba, testének 80 százalékát érték égési sérülések. Egy nevét elhallgató forrás közölte, hogy a többnapos ápolás ellenére a nő csütörtök hajnalban meghalt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a turista, aki férjével utazott, a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn fényképezéshez készülődött, de megbillent, és beleesett a forró vízbe.


Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, gőzfeltöréseivel. Több mint 80 aktív gejzír található a területen, amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 Celsius-fokos vízből képződő gőzoszlopok.