Gázriasztófegyverrel a munkabérért

Fotó: ANADOLU AGENCY / Samuel Corum

-

Felfüggesztettet kapott az elmaradt munkabért fegyverrel követelő pár.


Egy pár a nő korábbi munkahelyén gázriasztófegyverrel követelte az elmaradt munkabért, gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rájuk a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A 21 éves nő, és 23 éves párja hétfőn, napközben jelent meg a nő korábbi, V. kerületi munkahelyén, hogy elkérje a ledolgozott munkanapokért járó díjat. Az alkalmazott azt mondta, nem kapott utasítást a cég vezetőitől fizetésre, ezért nincs előkészítve a pénz. A férfi felhívta a cégvezetőt, aki e hétre ígérte a munkabér kifizetését, a férfi azonban azonnal követelte a pénzt, és azzal fenyegetőzött, hogy elviszi az irodában lévő laptopokat, és betöri az üzlet kirakatüvegét, majd elővette az engedéllyel tartott gázfegyverét.

A nő meg sem próbálta lebeszélni társát a fenyegetőzésről, a vádat képviselő Fővárosi Főügyészség szerint „támogató jelenlétével biztosította a férfi cselekményét”. A pár végül pénz nélkül távozott a helyszínről, 72 órán belül bíróság elé állították őket, a férfit 2 év, míg a nőt 1 év 6 hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.