Gázpisztollyal lövöldöztek egy Tescónál, húsvágó bárd is előkerült

-

Ketten támadtak egy harmadikra, aki visszatámadt. Mindhárman előzetesben.


Múlt pénteken kora délután lövöldözés volt a hatvani Tescónál, írja a Heol.hu. A lap szerint egy férfi gázpisztollyal négyszer rálőtt egy másikra, emellett a lövöldöző egy ismerőse vascsővel megindult a megtámadott felé. Később, a lövöldözés után nem sokkal egy vasúti felüljárón újra összetalálkoztak. Ekkor a korábban megtámadott férfi feltépte a másik társaság autójának ajtaját, és egy húsvágó bárddal támadt a lövöldözőre. A bal tenyerét találta el, az elsődleges orvosi vélemény alapján a maradandó fogyatékosság sem zárható ki.
A Hatvani Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást B. B. I. rendű, B. K. II. rendű és Ö. S. III. rendű gyanúsítottak ellen - közölte a lappal Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője. (A gyanúsítottak sorrendben: a lövöldöző, az ő vascsővel támadó ismerőse, illetve a húsvágó bárddal visszavágó megtámadott.)

Az ügyészség indítványa szerint amellett, hogy szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény miatt folyik az eljárás, az I. és II. rendű gyanúsítottak esetében a tanúk befolyásolása, bizonyítékok megsemmisítése, illetve az újabb erőszakos cselekmény elkövetése, míg a III. rendű gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte 30 napra, egyetértve az ügyészi indítványban foglalt indokokkal. A bíróság döntésével szemben mindhárom gyanúsított fellebbezett, így a végzés nem jogerős.