Gattuso Magyarországon van, de nem biztos, hogy munkaügyben

Fotó: Getty Images / Tullio M. Puglia / Getty Images / Tullio M. Puglia

-

Gennaro Gattusót Budapesten látták, elsőre a Honvéd edzői pozíciója tűnt ésszerűnek, de a klub tagadta a világbajnok érkezését. Az Újpest és a Videoton is képbe került, de nem is biztos, hogy munkaügyben érkezett a fővárosba.


Tancredi Palmeri, a CNN és a Gazetta dello Sport újságírója Twitteren közölte: Budapesten látták Gennaro Gattusót. Sokak szerint a korábbi világbajnok olasz focista – akinek jelenleg nincs edzői állása – a Budapest Honvéd miatt érkezett a magyar fővárosba, hiszen az olasz játékosokat is foglalkoztató klub edzőt keres. Ezt követően kerestük a Budapest Honvédot, George F. Hemingway – aki egyébként április végén kötött új marketingszerződést az olasz Ideasport nevű céggel – csak annyit közölt:

„Nem jön.”
Tovább szaglásztunk, amikor azt az információt kaptuk, hogy Gattuso elé az Újpest egyik utánpótlás-edzője ment ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az Újpest FC-nél Gressó Gergely sajtófőnökkel sikerült beszélnünk, aki megerősítette, hogy nem állnak kapcsolatban Gattusóval. Ugyanakkor megemlítette, hogy Újpest FC-nek nincs utánpótlás-edzője, az Újpesti Torna Egyletnél érdeklődjünk. Kerestük Trakperger Árpádot, a labdarúgó szakosztály vezetőjét, de egyelőre nem sikerült elérnünk. Egyesek pedig a Videotonnal való tárgyalásokról beszéltek különböző portálokon. Megkerestük a székesfehérvári klubot is, levelünket látták, de egyelőre még nem válaszoltak. Johanna Frändén, a svéd Aftonbladet újságírója is Budapesten tartózkodik, ő sem tudta megmondani, hogy Gattuso magyar klubbal tárgyal-e, azóta Palmeri is óvatosabban fogalmaz a közösségi portálon ebben az ügyben.


-


Névjegy: Gennaro Gattuso

A jelenleg harminchat éves Gennaro Gattuso védekező középpályásként játszott a Perugia, a Glasgow Rangers, a Salernitana, az AC Milan és a svájci Sion együtteseiben, az olasz válogatottban 73-szor lépett pályára. Játékosként kétszer nyert bajnokságot és BL-t (valamint sok más trófeát is elhódított) a Milannal, az olasz válogatottal pedig világbajnok lett 2006-ban. A svájci Sionnál 2013-ban lett játékosedző – Vanczák Vilmos főnöke is lett ezzel –, de két és fél hónap után kirúgták, mivel csapata rosszul szerepelt (12 meccsből csak hármat nyertek meg). Nem sokkal később az olasz Palermónál próbálkozott, ahol nyolc meccs jutott neki, majd megint kirúgták. Azaz összesen húsz mérkőzésen ült edzőként a kispadon, ezekből a találkozókból csupán hatszor került ki győztesen. A Milan három meccsével kapcsolatosan belekeveredett egy bundabotrányba is: decemberben azt mondta, hogy ártatlan, de a nála tartott házkutatás ennek ellentmondott.