Garancsiék ellehetetlenítették a Vidi- és a Fradi-szurkolókat

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A Videoton nem járul hozzá, hogy a csapat szurkolói a Ferencváros drukkereivel együtt nézzék a két együttes szombati bajnokiját.


Szerdán a Red Blue Devils ultracsoport közleményt adott ki, amelyben a székesfehérvári szurkolók jelezték, hogy szívesen nézik a Fradi drukkereivel egy szektorban a meccset, figyelemfelkeltés gyanánt a magyar labdarúgásban és a Ferencvárosnál kialakult szurkolói helyzetre. Ha a hazai szektorba vettek volna a fradisták jegyet, akkor nem kellett volna sem szurkolói kártyákat váltaniuk, sem beszkennelni a vénaszkennerrel.


A Videoton azonban lépett az ügyben, és egy közleményben tudatta, hogy nem engedélyezi a demonstrációt. „Klubunk egyeztetést folytatott a demonstráció egyik szervezőjével, a Red Blue Devils szurkolói csoporttal, felkérve annak vezetőit, hogy biztonsági okokból tekintsenek el a Sóstói Stadionba tervezett, elsősorban a Ferencvárosi TC belügyeivel kapcsolatos akciótól, hiszen a Videoton FC nem támogathatja a hatályos szabályozások szándékos megszegését. Klubunk nem engedhet semmilyen tevékenységet a Sóstói Stadion lelátóin, amely az előírásokat szem előtt tartó szurkolók biztonságát veszélyeztetheti. Sem a törvényi előírások, sem a Sóstói Stadion biztonsági rendszabályai nem teszik lehetővé, hogy a hazai- és a vendégcsapat szurkolói azonos szektorba léphessenek be” – áll a közleményben.


A Videoton egyúttal arra kéri a Ferencváros szurkolóit, hogy ne vásároljanak jegyet a hazai szektorokba, hiszen ezzel megsértik a pályarendszabályt, a biztonsági szolgálat pedig megtagadhatja számukra a belépést, valamint mérkőzés közben kivezethetik őket a szektorból.

Közben a Red Blue Devils Facebook-oldalát törölték a közösségi oldalról, a Videoton közleményében cáfolta, hogy köze lett volna az akcióhoz.


Mégsem lesznek Fradi-ultrák a Vidi-Fradin


Garancsi István, a Videoton tulajdonosa is kiadott egy közleményt, amelyben értetlenségét fejezi ki, hogy a Red Blue Devils miért vállalt szolidaritást a ferencvárosi szurkolókkal.

RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot” - írta Garancsi.