Garancsi-stílusban válaszoltak a Videoton ultrái a tulajdonosnak

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Ma este rendezik a Videoton-Ferencváros rangadót az NB I-ben, ezúttal is a zöld-fehérek ultrái nélkül. A hazai fanatikusok nyílt levelet írtak klubjuk tulajdonosának.


A jelenlegi legnagyobb hazai rangadót rendezik meg az NB I-ben szombaton 20.30-kor: a bajnok Videoton a kupagyőztes Ferencvárost fogadja majd. A kérdés csak az, kik lesznek a lelátón?

A fradista ultrák a vénaszkenner óta bojkottálják a csapat mérkőzéseit, mert az szerintük sérti a személyiségi jogaikat. Azonban a hétvégi rangadóra a vendégszektorba bárki vehetett jegyet szurkolói kártya nélkül is a Videoton online jegyértékesítő felületén.

Az ultrák terve szerint a két tábor közösen, békésen szurkolt volna, ezzel is demonstrálva, hogy ha beengedik őket a stadionba, nem csak jobb hangulatot teremtenek, de ráadásul képesek lesznek felelősségteljesen viselkedni.

A Videoton illetékesei viszont azonnal letiltották a szabadon vehető jegyeket, mondván „a két klub között létrejött megállapodás szerint a Ferencváros saját szurkolóinak csak saját felületein és pénztárában árusít jegyeket”.

A Fradi-szurkolók tehát továbbra is csak az FTC-n keresztül, vénaszkennelés után jutnak jegyhez.


Garancsi kérdez

Garancsi István, a Vidi tulajdonosa közleményt intézett a Red Blue Devils ultracsoporthoz: „RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot.”


Az RBD válaszol

A fehérvári ultrák azonban nem hagyták válasz nélkül a levelet. „István, miért teszed ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb akadályokat gördítetek a magyar focit még mindig szerető fanatikusok számára, ahelyett hogy a nézőszám növekedése érdekében egyszerűsítenétek bejutást!”

„Korábban azt szerettétek volna, hogy ne legyenek balhék. Most Magyarország két meghatározó tábora megmutatta volna, hogy nem lehetetlen volt, amit kigondoltatok - folytatódik a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalán megjelent levél. - Most garanciát ad a két csoport a biztonságra, és a fergeteges hangulatra. Erre totális nem a válasz részetekről.”


Plusz egymilliárd jól jött volna

A szurkolók az érzelmi kérdéseken túllépve szakmai ügyekben is számon kérik Garancsit, miután a héten a Vidi kiesett a BL-selejtezőben a valóban elég harmatos BATE Boriszov ellen.

„Néhány plusz biztonsági őr költsége elenyésző tétel az alábbiakhoz képest: a héten csapatunk hitehagyott, bátortalan játékkal simán kiesett egy olyan európai kupából, ahol a továbbjutás esetén közel egymilliárd forint bevétel keletkezett volna. Ennek a felelősével kapcsolatban is biztos számíthatunk megnyilvánulásodra. (…) Örömmel vennék, ha az évi három kommünikédben nem csak kizárólag az ultrákkal kapcsolatos gondolataidat ismerhetnék meg” - jegyzik meg epésen.

Tény, hogy a Videoton a bajnoki cím megszerzése óta mélyrepülésben van, a kupadöntőn már simán kikapott a Fraditól, az idei mérlege pedig 2 győzelem, 1 iksz, 4 vereség. Az ultrák szerint „az okozott szakmai, erkölcsi és anyagi kár megkérdőjelezhetetlen”, a magyar futball pedig „nem áll olyan jól, hogy akár csak egy szurkolót is elveszítsen”.