Garancsi nem tud veszekedés nélkül beszélni Csányival a fociról

Fotó: MTI/MTVA / Koszticsák Szilárd

-

Pedig az MLSZ elnökségében most együtt ülnek. A Pápa és a brókerbotrányban összeomlott Győr láttán szigorodnak a gazdasági követelmények az NB I-es focicsapatokkal szemben.


Az MLSZ elnökségének újdonsült tagja, Garancsi István a Sport TV-nek nyilatkozva azt mondta a legfontosabb feladatnak, hogy a bajnokságot mind a 16 csapat befejezze, amelyek elkezdték ezt az idényt. Ebbe nyilvánvalóan beletartozik a Győr is.


Az, hogy 16 csapat elkezdi, és tisztességesen befejezi, abban nem lehet apelláta, és ha ehhez kell hozni durva szabályokat, másfajta licenckövetelményeket, azoknak mindenkinek meg kell felelni. Hiszen ha nem ez történik, devalváljuk azt a bizniszt, amiben benne vagyunk mindannyian.

Garancsi István hosszabb távon lehetségesnek tartja, hogy kevesebb csapat legyen az NB I-ben, közgazdászként kifejezetten az a véleménye, hogy szűkíteni kell a kereten.


Gazdaságilag sokkal szigorúbb licenckövetelményeket kell a következő években bevezetni.

A szövetségben egy hónapon belül terítékre kerül az új licencek kiadása, ami a 2015–2016-os szezonra szól, emellett eldől hamarosan az is, hogy kapnak-e több pénzt a csapatok a Szerencsejáték Zrt.-től bármilyen módon.


Az MLSZ elnökségi tagja vitákat vetített előre, mint mondta, a szövetség elnökével, Csányi Sándorral az elmúlt három évben nem volt olyan, hogy ha fociról beszélgettek, akkor ne vesztek volna össze. Hozzátette, hogy vállalja a konfrontációt, és nem azért, mert bármilyen háttér van mögötte, hanem azért, mert szerinte ez a jövő.

Garancsi István jó viszonyt ápol Orbán Viktor kormányfővel, akinek a kedvenc csapata éppen a Videoton, amelynek Garancsi a tulajdonosa. A sportvezető ugyanakkor az üzleti életben is sikeres, ősszel ő vette meg a Market Építő Zrt.-t, amely azóta már több nagyobb értékű közbeszerzést is elnyert.