Gálfi Dalma bajnok, Babos Tímea főtáblás

-

Gálfi Dalma nyerte meg a 4,5 millió forint összdíjazású országos teniszbajnokság döntőjét Fekete Lili ellen. Babos Tímea Cincinnatiben legyőzte Heather Watsont, aki korábban Serena Williamsszel is elbánt már. Később pedig főtáblára jutott.


A budapesti Golden Ace Sport & Tennis Clubban rendezték a tenisz ob döntőjét, amelyben az idén Stollár Fannyval junior páros wimbledoni bajnok Gálfi Dalma 7:5, 6:2-re verte ellenfelét, ezzel először lett bajnok.

A háromszoros bajnok és címvédő Bukta Ágnes az elődöntőben kapott ki Gálfitól. Bukta párosban vigasztalódhatott, ugyanis Udvardy Panna oldalán 6:1, 6:2-re nyert a döntőben Horváth Adrienn és Zsitvay Adrienn ellen.

A férfiaknál a címvédő Nagy Péter és Tóth Csongor játssza a döntőt hétfőn. A hatszoros bajnok Balázs Attila – aki a nyitókörben a négyszeres győztes, 43 éves Noszály Sándort győzte le – az elődöntőben nem állt ki Tóth ellen.


Babos szép sikere

Cincinnati, selejtező, 1. forduló:
Babos Tímea–Heather Watson (brit, 17.) 6:2, 1:6, 6:3
2. forduló:
Babos Tímea-Aliakszandra Szasznovics (fehérorosz) 7:6 (7-2), 6:4

Babos Tímea főtáblára jutott Cincinnatiben, amihez előbb sikerrel vette a selejtező első fordulóját: a világranglistán 84. játékos szombaton a brit Heather Watsont (66.), Serena Williams korábbi legyőzőjét verte három szettben.

A 22 éves Babos a főtáblára jutásért a kvalifikáció első kiemeltjét búcsúztató Aliakszandra Szasznoviccsal találkozott, de a 21 éves fehérorosz – aki a 122. helyen áll a világranglistán – sem okozott neki gondot.