G. Fodor: a KDNP megindult az eszdéeszesedés felé

-


Pökhendi módon nem mérte fel, mit okozhat, ha politikai terméknek nevezi a polgári Magyarországot, de ma már örül a pofonnak, ami ezért neki jutott - mondta a Heti Válasznak adott interjúban G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója.

Az időközi Fidesz-vereségeket azzal magyarázta: az emberek azt érzik, a kormány, amely korábban mellettük állt a nagyokkal és hatalmasokkal szemben, mintha most szembefordult volna velük. A kormány olyan döntéseket hoz - netadó, útdíj, szabad vasárnap - amelyek nem megkönnyítik, hanem nehezebbé teszik az életüket. Ezt az emberek nem fogadják el még a Fidesztől sem.

G. Fodor utalt Semjén Zsolt Mandiner interjújára. Ebben a KDNP elnöke arról beszélt, hogy ők képviselik az igazságot, a szabad vasárnap az ő vívmányuk. G. Fodor szerint egyetlen politikai erő sem lehet egy demokráciában az igazság letéteményese. „Néha az embernek az a benyomása, mintha Semjénék rohamléptekkel tartanának az eszdéeszesedés irányába” - mondta.

Az interjúban megvédi Lázár Jánost, Habony Árpádot, Szijjártó Pétert és Rogán Antalt is, akiket az elmúlt hetekben támadások értek. Azt mondta: Orbán mellett döntő szerepük volt a Fidesz tavalyi választási győzelmeiben. „Ezek az emberek ma is iszonyatos munkát végeznek, 0-24-ben tettre készek, óriási a teherbíró képességük és szellemileg élesek” - fogalmazott.