Füzesabony kitüntette a szexvideójáról elhíresült volt polgármesterét

-

A fideszes városvezetés Pro Urbe díjjal jutalmazta Pásztor Józsefet, a város volt kereszténydemokrata polgármesterét, akinek 1997-ben azért kellett lemondania, mert nyilvánosságra került az a videó, amelyet ő maga készített saját magáról, szeretőjéről és annak idős anyjáról – írja a NOL.


Pásztor József orvos 1990 és 1997 között volt Füzesabony kereszténydemokrata polgármestere. A „dühöngő bika” nevet azért kapta, mert aktív főszereplője volt egy saját maga által rejtett kamerával rögzített videónak, amelyen az egymást követő jelenetekben a rendelőjében szexel egy nővel, majd annak több mint 70 éves anyját próbálja meg szájjal kielégíteni, annak tiltakozása ellenére.

A videó valahogy a helyi kölcsönzőbe, majd nyilvánosságra került, az esetből pedig országos botrány lett, így az egyébként nős polgármester lemondott, és a kereszténydemokrata pártból is távoznia kellett.

A friss Pro Urbe díj indoklásában az olvasható: „Pásztor József a város érdekében végzett kiváló szakmai munkája és közéleti tevékenysége elismeréseként Pro Urbe emlékérmet kapott. Pásztor doktornak a kihívások mindig erőt adtak a fejlődésre, fejlesztésre, a megújulásra” – írja a NOL.