Füvet küldtek postán Bayer Zsoltnak

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-


0,420 gramm marihuánát küldtek Bayer Zsoltnak, a Magyar Hírlap újságírójának. Ez a 4K! nevű párt ellenzéki párt honlapján elérhető fotóból derül ki.

Az újságírónak egy levelet is csatoltak a következő szöveggel: “ Több százezer dokumentált eset bizonyítja, hogy kiválóan kezeli a migrént. A békésebb hangvételű cikkek reményében, a Füvesember.”

Valószínűleg azért Bayernek címezték a levelet, mert a publicista keményen kritizálta a kábítószer-fogyasztókat a héten megjelent cikkében. A szerzőt az háborította fel, hogy két kismama kórházba került, miután dizájnerdrogot fogyasztottak.

A 4K! a honlapján arról is ír, hogy Magyarországon is eljött az ideje a marihuána és a belőle készült gyógyszerek orvosi célú legalizációjának.

A cannabis és belőle készített gyógyszerek hatékonyan kezelik a migrént, a glaukómát és a szklerózis multiplexet, lassítják a rákos daganatok növekedését, segítenek megelőzni az Alzheimer-kórt, hányinger- és hasmenéscsökkentők, valamint enyhítik a menstruációs panaszokat is, írják.

Hozzáteszik azt is, hogy Németországban, Ausztriában és Csehországban is legális az orvosi marihuána, és már Romániában és Macedóniában is komolyan foglalkoznak a kérdéssel.

A párt korábban is kiállt a marihuána legalizálása mellett. Istvánffy András, a párt egyik vezetője 2013-ban például jelképesen befizette 1 gramm marihuána után az áfát a Nádor utcai NAV irodánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát. A rendőrség ezután őrizetbe vette a 4K! elnökét.