Fütyültek a fehérvári hokisok panaszára Ausztriában

Fotó: / / /

-

Az osztrák liga három sort pazarolt a Volán-Linz meccs hajrájában történtekre. Mind a négy kiállítását jogosnak tartják, sőt még ezer euró pénzbüntetést is kiszabtak a klubra, szurkolói rendbontásért.


Nem lett semmilyen következménye az osztrák bajnokságban szereplő Sapa Fehérvár panaszának: a klub a múlt hét végén hazai pályán 2-1-re kikapott a Black Wings Linztől, miután vezetéssel fordult az utolsó harmadra, ám a végső percekben folyamatosan kapta a kettős emberhátrányokat, ezért úgy tűnt, a játékvezetőknek nagy szerepe van az eredmény megfordulásában.

„Négy különböző kiállításról van szó. Nem állítom, hogy az említett kiállítások mindegyikét meg kell adni, de az, hogy melyik kiállításokat adják meg, a 'game management' része. Ezeket az eseteket tekintve teljes mértékben kiállunk mindegyik kiállítás jogossága mellett” – közölte az osztrák liga, az EBEL.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgatót nem lepte meg a válasz, ahogy a klub honlapján elmondta: „Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a mérkőzés végén született ítéletek erősen megkérdőjelezhetőek, azonban nem lepett meg bennünket, hogy ez a döntés született.”

Pedig Fehérváron nagyon kiborultak a történtektől, a tiltakozás benyújtása előtt azt mondták, hogy ami „az 53. perc után történt, az példátlan. Nem egy játékvezetői tévedésről volt szó, hanem hibák sorozatáról, és az sem mindegy, hogy mikor történtek ezek a hibák”, valamint azt is, hogy „a három pontnál sokkal többet veszítettünk; valóban nagy kérdés, hogyan tudja a csapat feldolgozni az eseményeket. Amikor egy játékos a könnyeivel küszködik, és képtelen nyilatkozni a végén, az sok mindent elárul a mérkőzésről.”Szurkolói balhé

A találkozó után szurkoló rendbontás is történt. A bírókat a pálya és az öltöző között ért atrocitások miatt a klub 6000 eurós pénzbüntetést kapott, amelyből 5000 eurót a liga felfüggesztett, így csak 1000 eurót kell befizetni.

A felfüggesztés fenntartásához az EBEL két feltételt szabott a klubnak:

  • A bírók biztonságos eljutását a jégről a bírói öltözőig a klubnak biztosítania kell
  • A továbbiakban a hasonló rendbontásokat el kell kerülni