Futballcsapatot szállító hajó süllyedt el Ugandában

Forrás: MTI/AP/Olasz haditengerészet

-

Az Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti Albert-tavon a hajón utazott egy futballcsapat is, amely egy barátságos mérkőzésre tartott.


Legalább 30 ember meghalt, amikor egy futballcsapatot és a szurkolóit szállító hajó elsüllyedt az Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti Albert-tavon – írja az az Origo az Africanews.com híre alapján. A hajó Kaweibanda faluból indult, fedélzetén a barátságos mérkőzésre Hoimába induló helyi futballcsapattal, illetve annak szurkolóival.

A tó ugyan csendes volt, azonban a helyi rendőrség beszámolója szerint a hajón tartózkodókról ez már korántsem volt elmondható.


A hajó jócskán túlterhelt volt, legalább 45-en voltak a fedélzeten. Szórakoztak, táncoltak, többen részegek is voltak. A baj abból lett, amikor a többség a hajó egyik oldalára tódult, amitől az felborult


– mondta az egyik szemtanú.

A hatóságok eddig tizenöt embert mentettek ki, de úgy gondolják, hogy az áldozatok száma kétszer ennyi is lehet. A mentésben a helyi halászok is segítségükre vannak.

Az Albert-tavon, Afrika hetedik legnagyobb taván nem ritkák a kisebb-nagyobb balesetek. 2014 márciusában 210 ember halt meg és többen eltűntek, amikor egy kongói menekülteket szállító hajó borult fel és süllyedt el.