Futásnak eredt egy embercsempész Letenyén

-

Áttörte a határsorompót autójával egy embercsempész csütörtökre virradó éjjel Letenyén, majd nem sokkal ezután otthagyta a járművet és az abban szállított migránsokkal együtt elfutott.


Az M7-es autópálya letenyei határátkelőjénél nem sokkal éjfél után jelent meg egy magyar rendszámú, egyterű személygépkocsi a kilépősávban. Amikor a rendőrök ellenőrizni akarták az autót és utasait, a sofőr hirtelen gázt adott és a sorompót áttörve elhajtott Horvátország irányába. A jármű még magyar területen megállt, majd a kocsit hátrahagyva a vezető az utasokkal együtt elfutott. A rendőrök kora reggel, az M7-es autópálya mellett elfogtak a menekülők közül két-két pakisztáni, bangladesi és afgán férfit, majd néhány órával később egy pakisztáni társukat.


A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba beutazáshoz és az ottani tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, ezért idegenrendészeti eljárást indítottak velük szemben. Kihallgatásuk során elmondták, hogy az embercsempész segítségével Olaszországba akartak eljutni. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte azt is, hogy az autó sofőrjét a délelőtti órákig még nem sikerült kézre keríteni.

A személyautót lefoglalták, az ügyben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen.