Furcsa csavarral maradhat a Felcsút az NB I-ben

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Noha az utolsó előtti, 11. helyen végzett a Puskás Akadémia az első osztályban, így kiesett, elképzelhető olyan forgatókönyv, hogy az Orbán Viktor által alapított csapat jövőre is az NB I-ben szerepelhet.


Korábban arról szóltak a találgatások, hogy a Nyíregyháza első fokon pert nyert az MLSZ-szel szemben a kizárásával kapcsolatban, és ha jogerősen is megnyeri a pert, akkor visszakerülhet az NB I-be. Ezt például úgy érhetné el az MLSZ, hogy a jelenlegi 12-ről 14-re emelné az NB I létszámát, és akkor a fennmaradó egy helyet a második legjobb kiesővel, azaz a Puskás Akadémiával töltené fel.


Első vagy másodosztályú meccs lesz Orbán Viktor családi házának szomszédságában?


Egy másik teória szerint azonban az NB II-ben a második, azaz feljutó helyen álló Kisvárda – amely ugyancsak fideszes kötődésű – lemondana az NB I-es indulási jogáról, innentől pedig az MLSZ elnöksége dönthetne arról, hogy melyik csapattal tölti fel az NB I-et. A Kisvárda szinte biztosan nem vállalja majd az NB I-es indulást, a klub honlapján is csak a másodosztályú részvételről írnak

„A bajnokság állása szerint a következő idényben is a másodosztályban folytathatjuk a szereplést. A háttérben folytatott munka alapján azt is kijelenthetem, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott iratok alapján is zöld utat kaptunk, így nincs akadálya a következő szezonbeli szereplésünknek” – mondta Révész Attila szakmai igazgató, aki a Borsnak megerősítette, hogy nem kértek NB I-es licencet.


Sok örömben nem volt részük az idén a felcsútiaknak


Általában egy kiesett csapatot nem szokás mégis az első osztályban tartani, hanem a második ligából kérik fel az indulásra a következő legjobb csapatot (jelen esetben a harmadik ZTE-t), de az sem lenne meglepő, ha az infrastruktúrára hivatkozva a felcsútiak kapnák meg az indulási jogot.