Fura tulajdonosok jelentek meg a csődbe ment brókercég helyén

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

A Buda-Cash Brókerház egyik érdekeltségébe távoli földről érkeztek az új befektetők.


A budapesti tőzsdén is jegyzett Opimus Nyrt.-ben két évvel ezelőtt még több mint 20 százalékkal volt érdekelt a Buda-Cash Brókerház és a Buda-Cash Vagyonkezelő. Most december közepén azonban változott a helyzet. A felszámolás alatt álló brókerháznak már csak alig 7 százaléknyi részesedése van, eltűnt a két másik magyar tulajdonos, a Hidashát 51 és a CZ-Fém Kft. is, helyettük viszont megjelent két, nehezen beazonosítható külföldi vállalkozás.


A Cariati Holding és a TAC Investmentnek együtt több mint 40 százalék a részesedése, a többi papír továbbra is a budapesti tőzsdén forog, igaz, egyre nagyobb érdektelenség mellett, hiszen a tavalyi 20-24 forintos szintről ma már alig haladja meg a 4 forintot egy-egy részvény értéke. A Cariati állítólag kajmán-szigeteki offshore cég, a TAC pedig nigériai bejegyzésű.

A Buda-Cash károsultjainak az idegeit az is borzolja, hogy miközben az ő tulajdonukat képező értéktárgyakat (pénzt, értékpapírokat) hónapokra zár alá vette a Nemzeti Nyomozó Iroda, addig a Buda-Cash egyik meghatározó tulajdonosa, Pintér Zoltán - ahogy azt a 24.hu megtudta - interneten hirdeti budai luxusvilláját.