Az egész országban hárman szavaztak a Munkáspártra vasárnap

-

Két településen is a független jelöltek örülhetnek.


Németh Noémi Juditot (független) választották Vaspör új polgármesterének. A Zala megyei településen a névjegyzékben szereplő 327 lakos közül 247-en szavaztak. Németh Noémi Judit 160 voksot kapott, a szintén független Gecseg Ferencné Hocker Mária 84-et, a Magyar Munkáspárt támogatottjaként indult Takács András Jánosra hárman voksoltak.

Négytagú képviselő-testületet is választottak a településen. Erre a posztra tizenhárman jelöltették magukat, a polgármesteri posztért is indult munkáspárti jelöltön kívül mindenki más függetlenként. A vaspöri képviselő-testület március elején döntött az önfeloszlatás mellett. Akkor Horváth László polgármester azt mondta: a többség szerint nem voltak meg a feltételek a közös munkához.


És még egy diadal

Csorba György Józsefné (független) lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vágáshuta új polgármestere. A 157 választópolgárból 145 adta le a voksát, három szavazat érvénytelen volt. Csorba György Józsefné 78 szavazatot kapott, a korábbi polgármester, Ignácz Miklósné, aki szintén függetlenként indult, 64-et, míg Fülöp József István, a Magyar Munkáspárt támogatottja nem kapott voksot.

A polgármesteri poszt mellett képviselő-testületet is választottak. A két képviselői mandátumra hatan aspiráltak, valamennyien független jelöltként. Vágáshután az időközi választást önfeloszlatás miatt kellett kiírni.