Fucsovics már az elődöntőben

Forrás: Getty Images

-

Fucsovics Márton két szettben legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt olasz Luca Vannit a budapesti férfi tenisztorna negyeddöntőjében.


Az egyesben utolsóként állva maradt magyar játékos aki 163. a világranglistán az ATP-rangsor 148.-jával csapott össze pénteken a BOK (volt Syma) Csarnokban, pályafutása során először. A hazai közönségkedvenc a hét folyamán átmentette remek formáját a hétvégi, pozsonyi Davis-kupa-párharcból, amikor két egyes és páros mérkőzését is megnyerte, és sem az olasz Lorenzo Giustino, sem a német Mathias Bachinger ellen nem vesztett szettet.


Fucsovics végig irányított az első játszmában, kihasználta, hogy 198 centis ellenfele lassabban mozog a pályán, és remek megoldásokat mutatott be. A 6:3-ra hozott szett után, 2:2-nél vette el Vanni adogatását, majd rögtön elvesztette a sajátját. Aztán 5:5-nél három remek fogadással ismét brékelt, és könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott.

„A második szettben volt egy kisebb hullámvölgy, de összességében megcsináltam, amit akartam. Ruudról annyit tudok, hogy hátulról stabilan játszik, ha kitart a mostani formám, akkor őt is meg tudom verni mondta az MTI-nek Fucsovics, akinek ellenfele a szombaton 15 órakor kezdődő elődöntőben Casper Ruud lesz. A norvég játékos a világranglista 216. helyén áll.


Eredmény

Fucsovics MártonLuca Vanni (olasz, 8.) 6:3, 7:5