Froome kőfalnak ment, csak mankóval tud sétálni

Fotó: Getty Images / Bryn Lennon / Getty Images / Bryn Lennon

-

A szerdai szakaszon komoly hátrányba került Chris Froome, aki már nem lesz ott a kerékpáros Vuelta a Espana csütörtöki, 12. szakaszának rajtjánál.


A Tour de France idei győztese azzal a céllal vágott neki a spanyol háromhetes körversenynek, hogy a világon harmadikként megnyerje egy szezonon belül a Tourt és a Vueltát is. A hat kemény emelkedővel nehezített szerdai királyetapon azonban előbb nagyot bukott, majd komoly, hétperces hátránnyal ért célba, s ezzel győzelmi esélyei elszálltak.

A brit kerekes szerdán kevéssel a rajt után ment neki az út menti korlátnak és kőfalnak, s ugyan ezt követően még visszazárkózott a mezőnyre, az erőltetett hegymenetet nem bírta.

„Csütörtök délelőtt további vizsgálatok várnak rám, ám nem valószínű, hogy rajtolhatok, mert most még sétálni is csak mankóval tudok” – írta Twitter-oldalán szerda éjszaka a 30 éves sportoló.Froome később bejelentette: feladja a versenyt.

A Vueltán jelenleg a tegnapi etapon második olasz Fabio Aru vezet összetettben, fél perccel megelőzve a spanyol Joaquim Rodriguezt és a holland Tom Dumoulint.

Csütörtökön az Andorra és Lleida közötti 173 km-es szakasz vár a mezőnyre.