Frissítse az Instagramot, hogy belepiszkálhasson a képekbe!

Fotó: AFP / Josh Edelson / AFP / Josh Edelson

-

Nem kell többé más appokkal bajlódni, ha a beépített filterek használatán felül némi egyéb módosítást is végre szeretnénk hajtani azokon a fotókon, amiket az Instagramra szánunk. A legalapvetőbb szerkesztési lehetőségeken felül végre a szűrők erősségét is szabályozhatjuk.


A pofonegyszerű kezelhetőséget előtérbe helyező fotómegosztó alkalmazásba a fejlesztők korábban nem nagyon akartak olyan funkciókat beépíteni, ami bonyolította vagy lelassította volna a fotózás, filterezés és megosztás gyors folyamatát. Azok, akik a gyárilag elérhető 18 filter egyikének kiválasztásán felül a fényességet vagy a kontrasztot is korrigálták volna, az utóbbi időben egyre népszerűbb képszerkesztő appok valamelyikének használatára szorultak. Egy rendszeres instagramozónak ez elég kényelmetlen megoldás.Az Instagramot a Facebook 2012 nyarán egymilliárd dollárért vásárolta fel, a fotómegosztó szolgáltatás népszerűsége azóta is töretlenül ível felfelé. Aktív felhasználóinak száma mára meghaladja a 200 milliót, naponta 60 millió kép kerül fel rá, felhasználói másodpercenként 8500 lájk kiosztásával fejezik ki tetszésüket. Az oldalra indulása óta 20 milliárdnál is több képet töltöttek fel.

Az Instagram most frissített verziójában a cég némileg enyhített ezen a problémán, bár tényleg csak a legalapvetőbb képmanipulációs lehetőségek kerültek be, mint például kontraszt, színhőmérséklet, színtelítettség, világosság, élesség. Az új appban a filterek erősségét is beállíthatjuk egy csúszka segítségével. A módosítások hatása valós időben látható, így ha valamelyik funkciót nem ismerjük, néhány perces próbálgatással gyorsan kiismerhetjük magunkat az új lehetőségek között. Az új Instagram iOS-es eszközökre innen, androidos készülékekre pedig innen tölthető le.