Frissítse a Kindle-jét még ma

Fotó: Jetalone CC-BY / István Hajdu

-

Az Amazon március 22-ig adott időt a régebbi szoftververziót futtató Kindle e-könyv-olvasók frissítésére. Szerdától csak azok az olvasók állnak szóba a cég felhőszolgáltatásával, amelyeken új szoftver fut: azaz csak ezekre lehet könyvet letölteni.


Az Amazon oldalán meg lehet nézni, hogy melyik az a szoftver, amellyel már szóba áll a cég internetes boltja. Ez olvasótípusonként eltér, viszont mindegyik Kindle-hez - még a legelső, scifi eszköznek kinéző olvasóhoz is - van olyan frissítés, amellyel használható marad. Az új szoftver telepítését a Kindle internethez való csatlakoztatásával és a beállítások menüben található frissítések keresése paranccsal lehet elindítani. Ezt a készülék, ha nem kapcsoltuk ki a hálózati elérést, magától is megteszi időnként.


A frissítést kézzel is végrehajtható, így azok is életre kelthetik készüléküket, akik március 22-e után nem érik el az Amazon boltot. Igaz, ehhez már USB-kábelre és másolgatásra van szükség.

A boltból kiszoruló Kindle-olvasók képesek lesznek megnyitni a korábban letöltött vagy a számítógépről rájuk másolt könyveket. A kényelmes netes letöltögetés viszont csak a frissített készülékeken lesz elérhető.