Friss Gondolat: Tarlós támogassa a melegrandis reklámot!

Fotó: AFP / LOIC VENANCE

-

A főpolgármesterhez fordult a melegrandi.hu, mert nem reklámozhatnak a BKK buszain. A Friss Gondolat Egyesület azt kérte Tarlóstól, tegyen rendet.


A Friss Gondolat Egyesület nyílt levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez, mert a Budapesti Közlekedési Központ elutasította a melegrandi.hu hirdetését.


A melegrandi.hu online meleg társkereső a megújulását szerette volna a BKK buszainak oldalán hirdetni. A BKK felületeit bérbe adó Publimont elutasította ezt azzal az indokkal, hogy a hirdetés a fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsíthatja. A Publimont a döntését bővebben nem indokolta, a BKK pedig azt mondta, ez nem az ő hatásköre. Ezzel az indokkal elutasítani a hirdetést az egyesület szerint diszkriminatív, jogellenes és megalázó a meleg közösség tagjaira nézve.

Az Egyesület nyílt levelében azt a kérdést teszi fel a főpolgármesternek, hogy miközben Finnországban, Észtországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Belgiumban és Szlovéniában már az egyenlő házasság is engedélyezett, Magyarországon, Európa közepén nem lehet egy busz oldalára kiírni 2015-ben, hogy „Melegrandi”? Szerintük ez az ügy nem egy online társkeresőről és még csak nem is Budapest közlekedési vállalatáról szól, viszont tökéletesen tükrözi a főváros vezetésének kőkorszaki gondolkodásmódját.

Ezért azt kérik Tarlós Istvántól, támogassa, hogy a hirdetés a főváros buszain megjelenhessen. Azt írják, „függetlenül attól, hogy kik az illetékes cégek, osztályok, hivatalok, ebben az ügyben a Főpolgármester úr rendet tudna tenni egyetlen támogató nyilatkozattal”.