Friderikusznak fizetnie kell, mert otthagyta a TV2-t

Forrás: TV2

-

Már minden készen állt a nevét viselő műsor felvételére, mikor távozott. Hajdú Péter producer ezeket a költségeket akarja behajtani rajta.


Kártérítést követel Friderikusz Sándortól az Összezárva Friderikusszal című műsor producere, Hajdú Péter – írta a Bors. Friderikusz a múlt héten távozott a TV2-től, mert nem akarja a nevét adni a csatorna elfogult hírszerkesztési gyakorlatához. A forgatásra azonban ekkor már minden készen állt, leszerződtették a stábot és leszervezték a vendégeket is, és ennek a költségeit akarják Friderikuszon behajtani. „Sándorral peren kívüli egyezségre törekszünk, ő is korrektül áll ehhez. A kollégák pénzéről van szó, ennél többet nem szeretnék mondani” – válaszolta a lap kérdésére Hajdú Péter.

A tavaly ősszel tulajdonost váltott, Andy Vajna érdekeltségébe került TV2-től az elmúlt hetekben egymás után távoztak azok a munkatársak, akik nem értettek egyet a csatorna új irányvonalával. Friderikusz nyílt levelében azt írta: „az elemi szakmai és erkölcsi szabályokra ily' mértékig fittyet hányó közegben nem szabad dolgozni, azaz minden érintkezési felületet is meg kell szüntetnem azzal a tévécsatornával, amely tudtomon és akaratomon kívül rossz híremet kelti, kikezdi a szakmai és emberi hitelességemet”.