Friderikusz Sándor is otthagyja a TV2-t

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Földi Imre

-

Neki sem tetszettek az elmúlt napok botrányai, egyik fontos munkatársának sem, de végül egy Blikk cikk miatt döntött a csatorna elhagyásáról.


Friderikusz Sándor az Indexnek elküldött nyílt levelében arról írt, hogy nem igaz a Blikknek az az információja, hogy a TV2 újból elinduló Napló riportereként dolgozik a továbbiakban.


Sőt, az Összezárva Friderikusszal című műsorát sem folytatja, noha már mindent előkészítettek a következő évadhoz, a hétvégén vették volna fel az első adást. Friderikuszt több fejlemény vezette erre. Egyrészt „a hét elején az Összezárva gegcsapatának számomra legfontosabb tagja arról értesített, hogy a továbbiakban nem vállalja a munkát a TV2-nél tapasztalt anomáliák miatt.”

Másrészt


visszanéztem a TV2 "új" híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort

Az utolsó csepp a pohárban azonban a Blikk cikke volt, akkor döntötte el, hogy nem folytatja tovább a TV2-nél.


Köszönet érte a névtelen hírforrásnak, mert pár napon belül újra bebizonyította, hogy az elemi szakmai és erkölcsi szabályokra ily' mértékig fittyet hányó közegben nem szabad dolgozni, azaz minden érintkezési felületet is meg kell szüntetnem azzal a tévécsatornával, amely tudtomon és akaratomon kívül rossz híremet kelti, kikezdi a szakmai és emberi hitelességemet.

A TV2-t egyre több műsorkészítő hagyja el azóta, hogy Kökény-Szalai Vivien lett a hírigazgató. Csak a héten elhagyta a csatornát

  • Kőrösi Gábor szerkesztő-műsorvezető,
  • Bihari Ádám külpolitikai riporter,
  • Szabó Tibor riporter,
  • ma reggel pedig Hermann Gábor riporter, értesült a 444.