Frank de Boer nem lenne a Barca edzője

Fotó: AFP / OLAF KRAAK / AFP / OLAF KRAAK

-

Viszont szívesen menne a Premier League-be, állítólag a Tottenham érdeklődik utána.


Az Ajax vezetőedzőjét, Frank de Boert nemrégiben hírbe hozták a Tim Sherwoodtól nyáron megválni készülő Tottenham Hotspurrel. A hollandok szerint informálisan megkeresték már őket az angolok, utóbbiak tagadták ezt, de Frank de Boer a Gazetta dello Sportnak nyilatkozva azt mondta: volt megkeresés. Az Ajax csapatával egymás után négyszer bajnokságot nyerő de Boert arról kérdezték, hogy hol folytatná szívesen edzői pályafutását.

„A Premier League-et, a Bundesligát és a La Ligát preferálom. (...) Az olasz foci nagyon hanyatlik”
– mondta a játékosként a skót Rangerst és a spanyol Barcelonát is megjárt de Boer. Szerinte ugyan a Juventus nem játszik rosszul, de sokszor csak arra várnak, hogy a két csatár csinálja majd a helyzeteket. „Ez nem az én focim” – tette hozzá a holland edző, aki viszont nem irányítaná volt csapatát.
„Nem mennék a Barcelonához. Nagyon nehéz edzeni azt a csapatot. Mit tudnék én tanítani olyan játékosoknak, mint Messi vagy Iniesta?”
– tette fel a kérdést de Boer, aki szerint a Barcának inkább egy menedzserre lenne szüksége, mint edzőre. Ő viszont inkább utóbbinak tartja magát. A Tottenham megkeresését elismerte, elgondolkodna a váltáson, ha megbizonyosodna arról, hogy hozzá tudna járulni a klub fejlődéséhez – írta az interjúról beszámoló Sky News.