„Franciaország nem nyeri meg a 2016-os Eb-t”

Fotó: Getty Images / Clive Rose

-

Tovább vesztett amúgy sem túl nagy népszerűségéből hazájában Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, aki szerint a házigazda válogatottnak nincs esélye a győzelemre a 2016-os Európa-bajnokságon.


Reálisnak kell maradnunk. Nincs elég vezető típusú játékosunk. Vannak futballistáink, akik nagy klubokban játszanak fontos sorozatokban, mint Benzema, Pogba és Griezmann. De ez nem elég

– fogalmazott Domenech a Europe 1 csatornának nyilatkozva. Didier Deschamps csapatával kapcsolatban a szakember feltette a kérdést: „Ki a csapat vezetője? Szükség van valakire, aki ott van a játék középpontjában technikailag és emberileg. Úgy, mint annak idején Deschamps”.

Domenech 2004 és 2010 között volt a francia nemzeti együttes szövetségi kapitánya, és nagyjából végig a támadások kereszttüzében állt, noha csapatával 2006-ban bejutott a világbajnokság döntőjébe. Öt éve botrányos körülmények között ért véget a regnálása, miután a dél-afrikai vb-n a játékosok fellázadtak ellene, a gárda pedig kiesett a csoportszakasz után.