Fradi-szekusok szorították ki az MSZP-t a zárvatartási népszavazásból

Forrás: VS.hu

-

Reggel fél négyre érkeztek a kigyúrt kopaszok a Nemzeti Választási Irodához. A szocik csak hatra. Egy idős nő is bejelentkezett. Mindannyian várták a Kúria döntését, hogy beadhassák a saját népszavazási kezdeményezésüket. Dél előtt nem sokkal megcsörrent a kopaszok telefonja, és gyorsan reagáltak, megakadályozták az MSZP-sek sikerét. 4 másodperccel maradt le Nyakó István.


Meglepődtek reggel hatkor a Nemzeti Választási Irodához (NVI) érkező MSZP-s politikusok. Akkor már órák óta, egészen pontosan fél négy óta féltucat kigyúrt kopasz ácsorgott az épület bejáratánál. Az MSZP-s politikusok után aztán egy idősebb nő is érkezett.


Azért akart mindenki korán odaérni, mert várták, hogy a Kúria az előző, vasárnapi népszavazásról szóló beadványról döntsön. A döntés nyilvánosságra hozatala után lehet ugyanis újabb népszavazási kérdést beadni az NVI-hez ugyanabban a témában. De csak egyet – aki az első, annak a kérdését vizsgálják majd, a többiek hoppon maradnak. Az időpontot egy időbélyegző jelzi, vagyis aki a Kúria döntése után először bélyegez az NVI bejáratánál, az nyer, így másodperceken múlhat egy beadvány sorsa.

Az NVI bejáratánál kedden délelőtt órákig tartó várakozás kezdődött. A kopaszokat az NVI egyik munkatársa megkérte, ha valaki pecsételni akar, azt hagyják. Erre azt mondták, „úriemberek vagyunk.” Délelőtt fél12-kor aztán megcsörrent egy telefon, és ekkor kicsit odébb tessékelték a szocialista Nyakó Istvánt, előreengedték a nőt kísérő fiatalembert, aki pecsételt, és beadta a népszavazási kérdését. Ezután mindenki elindult haza. Nyakó István azt mondta, hoppon maradt, pedig előbb érkezett, mint az idős nő. Az egyik távozó kopasz az utcán annyit mondott, hogy magánemberként akart népszavazási kérdést beadni, de sajnos nem járt sikerrel, beelőzték őt.

Lukács Zoltán MSZP-s képviselő a történtek után azt mondta, feljelentést tesznek, mert bűncselekmény, ami történt. Ez valóban így van, a büntető törvénykönyv szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki az „arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népszavazási vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz”.


Mire jó ez az egész?

Az NVI honlapján azóta meg is jelentek a kérdések, és kiderült, hogy a nő – Erdösi Lászlóné – kérdése valóban megelőzte Nyakó Istvánét, egészen pontosan 4 másodperccel. Az ő kérdése pontosan ellentétes előjelű, mint a szocialistáké, arról kérdezné az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a boltok továbbra is zárva tartsanak. Ez egyébként jogilag hibás, logikailag pedig felesleges kérdés, hiszen a törvény hatályban van, az Országgyűlést egy sikeres népszavazás nem kötelezné semmire. Arra viszont jó, hogy megakadályozza az MSZP kérdésének sikerét, hiszen addig nem lehet új kérdést benyújtani, amíg Erdösi Lászlóné kérdését minden fórumon el nem bírálják. Ez pedig hónapokig is eltarthat.


Nem nyilatkozott


Ismerős arcok

A kopaszok a Kubatov-féle „Fradi Security” tagjai, közölték a Fradi ultrák, akik elhatárolódtak az akciótól. Juhász Péter Együtt-es politikus is ugyanerről ír, egy, a Fradi belső ügyeit jól ismerő forrásra hivatkozva. A politikus két embert meg is nevez.Egy, a Fradi belső ügyeit jól ismerő forrás most küldte az alábbi levelet. Oszd meg, hogy mindekihez eljusson, hogyan...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. február 23.

A képek alapján több szereplőt azonosítottunk mi is, Facebook-oldaluk alapján tényleg a Fradinál dolgoznak, egyikük ezt beírta a munkahelyéhez is. Van róluk kép Fradi-pólóban, szekus egyenmellényben is. Emellett ugyanabban a szolnoki diszkóban is dolgoznak.


Közülük ketten biztosan ott voltak az NVI-nélA Ferencváros ugyanakkor közleményben határolódott el tőlük. „Az FTC határozottan kijelenti, hogy nem a Fradi Security Kft., nem a klub munkavállalói azok a személyek, akikről ma bizonyos platformok ezt állították” – írták. Szerintük az téveszthette meg a sajtót,, hogy sok „zöld-fehér érzelmű” ember úgy fejezi ki a ragaszkodását, hogy munkahelyként az FTC 1899-et írja be.

Az FTC ugyanakkor nem cáfolja, hogy az NVI-nél kedden megjelent emberek dolgoztak volna meccseken. Ebben az iparágban az a gyakorlat, hogy nem alkalmazottként, hanem alvállalkozóként alkalmazzák a biztonsági őröket. Ezt támasztja alá az Opten cégadatbázis is, amely szerint a a Fradi Security Kft.-nek mindössze négy alkalmazottja van.


Szerettük volna megkérdezni Kubatov Gábor Fradi-elnököt, Fidesz-alelnököt, hogy mi az álláspontja az ügyről. A politikust a Fidesz sajtóosztályán keresztül kerestük, onnan a Fradi sajtóosztályához irányítottak bennünket. A politikust mobiltelefonján is kerestük, munkatársa azt közölte: Kubatov vasárnap óta külföldön van.