Fradi–Győr párbaj a BL Final Fourért

Fotó: MTI

-

A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás a tétje az FTC és a Győr párharcának, amelynek első felvonását szombaton rendezik Dabason. A Dunaújváros a női EHF-kupa elődöntőjében lép pályára, a Veszprém pedig a regionális SEHA Ligában igyekszik megvédeni címét vasárnap.


A női BL-ben két, nem éppen kirobbanó formában lévő magyar csapat találkozik egymással. A Győr múlt szombaton az NB I-ben magabiztosan, 33-22-re verte ugyan legnagyobb hazai ellenfelét, de szerdán csak egy pontot szerzett Dunaújvárosban. Az ETO tavaly nem szerepelt a budapesti Final Fourban, előtte viszont kétszer is megnyerte a legrangosabb kupát. A négyes döntős rendszer bevezetése óta a ferencvárosiak még nem tudtak bejutni az elődöntőbe, és Elek Gábor vezetőedző elismerte, jelentősen javulniuk kell, hogy most túllépjenek a Győrön.

A Dunaújváros éppen a Győr elleni döntetlennel melegített a dán Randersszel szembeni EHF Kupa-elődöntő első, idegenbeli felvonására. Az északi csapatban, amely a párharc esélyesének számít, hemzsegnek a válogatott játékosok. A magyar együttes olyan eredmény elérésére törekszik Randersben, hogy legyen tétje az április 10-ei hazai visszavágónak.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot, így címvédőként vesz részt a varasdi Final Fourban. A magyar bajnok a pénteki elődöntőben a BL-nyolcaddöntőig jutó fehérorosz Meskov Breszttel találkozik. A másik ágon két, a Veszprémhez hasonlóan BL-negyeddöntős ütközik meg: a horvát PPD Zagreb és a macedón Vardar Szkopje. A BL Final Fourért a Veszprém a Szkopjéval csap majd össze a hó végén.


A program

SEHA Liga, négyes döntő (Varasd):
péntek, elődöntő:
MVM Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 18.00
Vardar Szkopje (macedón)-PPD Zagreb (horvát) 20.30

vasárnap:
a 3. helyért 16.30
döntő 19.00

Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC, szombat 15.00, Dabas

Női EHF Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Randers HK (dán)-Dunaújvárosi Kohász KA, vasárnap 16.30