Fradi-döntetlen a szélben, ETO-győzelem Fehérváron

HÁTTÉR

Angliához hasonlóan az OTP Bank Ligában is két rangadó jutott vasárnap délutánra. A nyitómeccsen a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban fogadta a Debrecent és játszott 1-1-es döntetlent. A nap másik mérkőzésén tovább folytatta rossz sorozatát a Videoton: ezúttal a Győrtől kapott ki.


A két csapat tabellán elfoglalt, forduló előtti helyezése nem indokolja a rangadó jelzőt (csak nyolcadik a Fradi, míg első a Loki), de ez a párosítás mindig tartogat izgalmakat. Eddig egyébként háromszor meccseltek a felek a Puskásban, legutóbb 1980-ban, akkor 4-0-ra győztek a zöld-fehérek. Most nem, ráadásul tovább tolódik a Ferencváros szeptember óta tartó hazai nyeretlenségi szériája. Pedig jól indult a mérkőzés a Fradinak: a nyolcadik percben Somalia a rossz ütemben kifutó Novakovics hibáját kihasználva szerzett vezetést a viharos szélben. A Loki Mihelic szenzációs beadását követően egy Volas-fejessel egyenlített, beállítva már az első félidőben a végeredményt. Ferencváros–DVSC-TEVA 1-1 (Gólszerzők: Somalia 8., ill. Volas 27.) A tényleges rangadón a tavalyi bajnok Győr Székesfehérvárról hozta el a három pontot az ismét kilátástalan játékot mutató Videoton otthonából. A győrieknek az is belefért, hogy Rudolf Gergely tizenegyest rontson, mert Leandro Martinez közeli fejesgólja elég volt a sikerhez. Videoton-Győri ETO FC 0-1 (Martinez 67.)


Az NB I hétvégi fordulójának mérkőzései

Haladás–KTE-Phoenix Mecano 1-0 (Gólszerző: Gyurján 55.) Diósgyőri VTK–Lombard Pápa 2-1 (Gosztonyi 75., 81. – tizenegyesből, ill. Griffiths 40.) Mezőkövesd–Újpest FC  0-1 (Balogh B. 88.) PMFC-Matias–MTK Budapes1-0 (Koller 44.- tizenegyesből) Kaposvár–Puskás Akadémia 1-1 (Kink 57., ill. Lencse 32.)