Fradi-címeres MTK-mez az örökrangadóra

-

Bemutatták pénteken az MTK labdarúgócsapatának speciális mezét, amelyet a szombati, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen viselnek majd a játékosok.


A magyar labdarúgás legjelentősebb hagyományokkal rendelkező rangadójának a két csapat aktuális otthona mellett a többi között a Megyeri úti stadion, a Népstadion, a Millenáris, illetve a kispesti Bozsik Stadion is otthont adott már, és az MTK legalább egyszer minden helyszínen győzni tudott. A klubvezető hangsúlyozta, hogy az angyalföldi Illovszky Stadionban most találkozik először – és az új Hidegkuti Stadion jövő évi felépítése miatt vélhetően utoljára – a két együttes, és bízik benne, hogy az MTK ezen a semleges helyszínen is nyerni fog majd.


Gera Dániel a teljes #örökrangadó szerelésben.

MTK Sport (@mtk_sport) által közzétett fénykép,


Az FTC 14 fordulót követően 15 ponttal vezeti az OTP Bank Liga tabelláját, s 34 bajnoki óta veretlen. Erre utalva Domonyai úgy vélekedett, hogy a két csapat találkozóján soha nem számított az aktuális állás, mert mindig az MTK-nak van a legnagyobb esélye legyőzni a Ferencvárost. Hozzátette: az NB I izgalmai szempontjából is nagyon fontos a mostani örökrangadó, amelyet maximum 2200 néző láthat a helyszínen, mivel a Vasas stadionjának vendégszektorában 600, a hazai szurkolók számára fenntartott részén pedig 1600 ülőhely van, az állóhelyekre pedig nem lehet jegyeket értékesíteni.

Az örökrangadóra ötödik alkalommal készült, fehér alapon hosszanti kék csíkokkal ellátott mezt - amelyre a sportszerűség jegyében az FTC címere is felkerült - Bese Barnabás, Gera Dániel és Torghelle Sándor mutatta be. A rutinos csatár az aktuális ellenfél történelmi jelentőségű veretlenségi szériájára utalva hangsúlyozta: számára mindegy, milyen sorozatban van a Ferencváros, mert a zöld-fehérek ellen mindig szeret játszani, és minden alkalommal rendkívül motiváltan lép pályára ellenük.

Az FTC és az MTK között ez lesz a 208. örökrangadó, az eddigi mérleg: 85 FTC-, 76 MTK-siker és 46 döntetlen. A kék-fehérek pályaválasztásával eddig 103 találkozót rendeztek, ebből 45-öt - köztük a legutóbbi hármat - az MTK nyert meg.