Vidáman hirdeti mesés hozamait ma is a Quaestor

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

A cég Báthory utcai irodájának kirakatát még nem sikerült a történésekhez igazítani.


Még mindig látni a 6,5 százalékos EHM-el (egyesített értékpapírhozam-mutatóval) kecsegtető hirdetéseket a Quaestor Budapest Báthory utcai irodájának kirakataiban, bár a cég már nem működik, vagyontárgyait pedig rég hatósági zár alá helyezték.


Remek befektetés?


A társaság honlapján ugyanakkor többé-kevésbé korrektül tájékoztatják az ügyfeleket, a Quaestor.hu-t megnyitva egyből a felszámolóbiztos tájékoztatásával találkozunk, és a főbb menüpontok alatt is ez olvasható. Igaz, kicsit „mélyebbre ásva” azért a diszkont kincstárjegy vagy a vállalati kötvények jegyzése esetén is a kapcsolatfelvétel lehetőségét ajánlja a honlap.

A QuaestTour utazási iroda felirat mögött azt a tájékoztatást kaphatjuk, hogy a már lefoglalt utakkal nincs gond, újakra viszont – egyelőre – nem lehet jelentkezni.

A Quaestor Csoport további tagjait bemutató oldalon a felsoroltak közt szerepel még a Moszkvai Magyar Kereskedőház, és a róla szóló a rövid ismertetőt is elolvashatjuk, de a részleteket ígérő link alatti tartalom már csak a Google-kereső emlékezetében él. Ugyanez történik a Magyar-Török Kereskedőház esetében, meg persze a moszkvai – eredetileg a magyar nagykövetséggel közösen működtetett – vízumközponttal is.

A győri ETO-Park és a hozzá tartozó intézmények, létesítmények viszont honlapjaikkal együtt működnek, a csődeljárás és zárolás ideje alatt is.


A Quaestor-érdekeltség Forrás Takarékszövetkezet honlapján pirossal kiemelve szerepel egy „Tájékoztató a Quaestor fiókjaiban pénzforgalmi szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek részére” menüpont, ahol arról biztosítják az érintetteket, hogy a takarékszövetkezet működése zavartalan, szolgáltatásai szabadon igénybe vehetők.

A Quaestor, a Buda-Cash és a Hungária brókercégek bukása után kialakult helyzet pillanatnyi állásáról ebben a cikkünkben olvashat.