Forró technológiai trendek a SMART konfererencián

Forrás: Facebook.com/Smart Conference

-

Áprilisban ismét jön Magyarország és a régió egyik legnagyobb okos technológiákkal és startupokkal foglalkozó konferenciája.


A budapesti SMART konferencián olyan témákat vesznek majd górcső alá, mint az informatikai munkaerőpiac helyzete és az IT-képzések bemutatása, de szó lesz a mesterségesintelligencia-kutatásokról és az önvezető autókról is.

Az április 5-ei rendezvény átfogó képet ad a most zajló digitális forradalomról, így az aktuális fejlesztői trendeken túl bemutatja az egészségügyet, a pénzügyi világot, a telekommunikációt és a közlekedést alapvetően meghatározó hazai és nemzetközi tech megoldásokat is. A konferencia számtalan mobilfókuszú témát jár majd körbe, úgymint a platform-specifikus kompetenciákat és fejlesztési trendeket, a web-app megoldásokat, az interakciós dizájn legújabb trendjeit, a fizetési szokásokat és lehetőségeket, valamint a legújabb játékfejlesztési trendeket.

Idén külön figyelmet szentelnek az IoT-ben (Internet of Things, azaz a dolgok internete) rejlő lehetőségekre, valamint új tematikaként, hazai és külföldi városfejlesztési szakemberek bevonásával körbejárják a jövő technológiai trendjeit és fejlődési lehetőségeit is. Az egészségügy területén belül a legújabb hordozható eszközöket, illetve a legfrissebb fejlesztési irányokat mutatják be a szakértők, valamint megvizsgálják a virtuális valóság területén zajló fejlesztéseket is. Az idei rendezvény nagy hangsúlyt fektet a fintech témákra, és a különböző sharing economy megoldásokra is.

A SMART 2017 konferencián a legfrissebb magyar innovációk bemutatkozása mellett Claire Penny, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás területén nemzetközileg vezető szerepet betöltő IBM Watson szakértőjének, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatójának előadását is meghallgathatják a résztvevők, akik megismerhetik 2016 és 2017 legsikeresebb startupjait, valamint a feltörekvő kezdő vállalkozásokat is.

Idén először a korai fázisú cégek – szakmai előválogatást követően – egy rendhagyó formátumú „mesterkurzuson” is részt vehetnek, ahol személyes konzultáció keretében kaphatnak tanácsot vezető szakértőktől és vállalkozóktól.

További információk a SMART 2017 weboldalán találhatók.