Forradalommal és szabadságharccal hangol a fociválogatott

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott a Hadtörténeti Múzeumban tett egy rövid látogatást, ahol az 1848-as szabadságharcról tartottak nekik előadást.


Király Gábor nem érez nagyobb nyomást magán, mint más mérkőzések esetében. „Minden meccs fontos, ez sem más” – mondta a szerdai múzeumlátogatás után a Szombathelyi Haladás 39 éves kapusa arra a felvetésre, hogy a jövő csütörtökön és vasárnap esedékes két találkozó a legfontosabb-e a pályafutása során a nemzeti együttesben.


Király még sokáig védene


A 99-szeres válogatott játékos hozzátette, nem érzi, hogy ez lenne az utolsó lehetősége kijutni nagy nemzetközi tornára, mert mint megjegyezte, ha 45 évesen még véd, ő akkor sem fogja lemondani a válogatottságot, mert élvezi a futballt. Király a riválissal nem kívánt foglalkozni, mindössze annyit mondott, az oslói hideg nem jelenthet gondot, mivel késő ősszel már mindenhol hűvös van.


Kovács István a múzeumlátogatásról:


„Hétfőig a regenerálódásé volt a főszerep, mától viszont intenzívebb munka zajlik. Fizikálisan mindenki rendben van, de ez így normális a szezon jelenlegi szakaszában. Szerencsés, hogy a hétvégi bajnoki forduló elhalasztásával több idő van felkészülni” – mondta a sárga lapjai miatt egy találkozóra eltiltott Juhász Roland, aki megjegyezte, szörnyű lesz kívülről nézni az első, oslói meccset.

Az északi együttesről úgy vélekedett, hogy csapatként egységes, de egyénileg nem kiemelkedő játékosok alkotják, akik viszont fizikálisan rendkívül erősek. „Mindig fontos az idegenbeli gól, de nem szabad feladnunk a biztos védekezést ennek érdekében” – jelentette ki a Videoton védője.


Juhász kihagyja a kinti meccset


Nagy Ádám legnagyobb pozitívumként arról számolt be, hogy az átalakult szakmai stáb ellenére nem változott a felkészülés. Megjegyezte, egyelőre nem érzi, hogy nyomás lenne rajtuk, de szerinte, ahogy közeledik a meccs, úgy lesz egyre nagyobb a bizonyítási vágy bennük, hogy megmutassák: ott a helyük a 2016-os franciaországi Eb-n.

Az Eb-pótselejtező első felvonására jövő csütörtökön Oslóban kerül sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik.