Forog a hetedik! – Heti Star Wars-pletykák

Fotó: Bauer / Star Wars / Bauer / Star Wars

-

Hokisisak, Star Wars-hétvégék, fogyatkozó Leia hercegnő, unatkozó Wedge Antilles, rajongó színész és végre-valahára elkezdődött forgatás fért az eheti SW-pletykáink közé.


Április legvégén derült ki, hogy a brit Oscar Isaac az egyike annak a néhány új színésznek, akik részeseivé válhatnak a Star Wars-famíliának. Nem csoda, hogy azóta a brit sajtó keresi a kegyeit, pár napja a Sunday Times közölt vele interjút, amelyet aztán a Hollywood Reporter szemlézett. A beszélgetésből kiderült, hogy Isaac imád Abramsszel (a hetedik rész rendezőjével) együtt dolgozni, aki szerinte megtölti a sztorikat érzelemmel. Isaac személyében egy igazi rajongóval van dolgunk: gyűjtötte a játékokat, ráadásul néha tematikus partikat is rendezett barátaival. Elmondta:

„Volt egy nagy bulink A Jedi visszatér bemutatásakor. Gonk droidként érkeztem...”


-


Április legvégén az is hivatalossá vált, hogy a Leia Organát játszó Carrie Fisher is visszatér a produkció hetedik epizódjában – igaz, ez nem volt nagy meglepetés, hiszen már a LucasFilm eladása óta pletykáltak erről. Múlt heti Star Wars-pletykáinkból pedig az is kiderült: George Lucas csak úgy merte eladni a LucasFilmet a Disney-nek, hogy tudta: mind Fisher, mind Mark Hamill (Luke) és Harrison Ford (Han Solo) visszatér. Már novemberben pletykáltak arról – mi is megírtuk –, hogy Fisher és Hamill csak úgy kaphatta meg a szerepet, ha leadnak pár felesleges kilót, ebben pedig személyi edző segítette őket. Nos, az Extra TV jelenti, hogy Fisher jól halad: 18 kilónál jár eddig.

- -

Wedge Antilles már nem lesz Vörös Hármas

Viszont ami már némileg meglepőbb szereplőgárdás hír, hogy a Luke pilótatársátés barátját, Wedge Antillest játszó színész nem vállalta be a hetedik epizódot – pedig karaktere mindhárom régi részben szerepelt, mindhármat túl is élte. Denis Lawsont ugyanis hívták, de tudják, mit válaszolt? Ezt:
„Hívtak, de egyszerűen untatott volna.”
Hát kösz, ha engem hívtak volna a Star Warsba, tuti nem hajtom el őket...


Bizony, az orlandói Disney Worldben rendezik ezen a hétvégén – péntektől vasárnapig – az első Star Wars-hétvégét, amelyet majd még négy követ – írta az IGN. Ennek indoka, hogy egy éve vette meg nagyjából ez idő tájt a Disney a LucasFilmet, azóta pedig belevágtak két hatalmas projektbe is: ősszel érkezik a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat, 2015 decemberében pedig a hetedik film. darth_vader_vidampark - Mivel a Star Wars és a Disney világa összefonódott, most nagyszabású hétvégékkel készülnek a Disney Worldben: lesz tűzijáték, és ott lesz mindenki, aki számít. Például Peter Mayhew (Chewbacca), Ahmed Best (Jar Jar Binks) már az első hétvégén, a későbbiekben pedig Jeremy Bulloch (Boba Fett), Billy Dee Williams (Lando Calrissian) és Mark Hamill (Luke Skywalker) is elmegy Orlandóba. Menőség a köbön!

-


Már neked is lehet Star Wars-os hokisisakod!

Bizony, az észak-amerikai hokiliga (NHL) legnagyobb sportszergyártója, a Bauer öt különböző hokisisak gyártásába fog, amelyeket kapusok viselhetnek majd – akár NHL-meccseken is. A sisakokat két évig tervezték a filmek alapján, végül öt fontos karakter került rájuk: Yoda mester, Boba Fett, köztársasági rohamosztagos, Luke Skywalker és Darth Vader.

Végül, de nem utolsó sorban...


Igen, elindult!

A fenti fotón az első csapót mutatjuk a Star Wars hetedik részének forgatásáról – láthatóan homokkal van teli, azaz az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban csaptak vele. Az előzetes hírek rendkívül kuszák voltak a forgatás kezdetével kapcsolatban: eleinte úgy tűnt, hogy a londoni Pinewoos stúdióban kezdődnek majd a munkálatok, aztán Abrams vétózott, és bedobta Abu Dzabit, aztán egy Disney-vezető azt mondta, hogy amúgy már forgatnak, aztán ezt cáfolták, most meg végre tudjuk, hogy elkezdték. Egészen 2015. december 18-áig kell várnunk, hogy ismét feltűnjön a vásznon:


A Heti Star Wars-pletykák eddigi részeit...

... külön gyűjtőoldalon szedtük össze, ide kattintva elérhetők.