Fordulat a MotoGP-vébén, bukás a Moto3-ban

-

Jorge Lorenzo átvette a vezetést a MotoGP-ben, miután nagyon magabiztosan győzött Csehországban. A Moto3-ban négyes bukás történt, a futamot újraindították, két pilótát kórházba vittek, de nincs súlyos sérülés.


Brnóban folytatódott a MotoGP világbajnokság. A verseny elején az első két helyről rajtoló Jorge Lorenzo és Marc Márquez ellépett, kiépített egy nagy előnyt a mezőnnyel szemben, hogy később egymást közt döntsön a győzelemről.

Valentino Rossi rosszul rajtolt, de hamar visszavette Andrea Doviziosótól a harmadik helyét. Később némi meglepetésre Márquez nem tudta tartani Lorenzo tempóját, így a verseny utolsó harmadára a Lorenzo, Márquez, Rossi hármas szétszakadt, ezúttal tehát elmaradtak az izgalmak.

A pontversenyben viszont csak most kezdődnek igazán: Lorenzo és Rossi pontazonossággal áll az élen, viszont több futamgyőzelmével (5-3) Lorenzo átvette a vezetést. Az utóbbi versenyek tendenciája alapján már neki áll a zászló a vb-címért folytatott csatában. A futam végeredménye: 1. Lorenzo, 2. Márquez (+ 4.462), 3. Rossi (+ 10.397), 4. Iannone (+ 13.071), 5. Pedrosa (+ 15.650), 6. Dovizioso (+ 15,725). A vb állása: 1. Lorenzo 211 pont, 2. Rossi 211, 3. Márquez 159.


Zarco megállíthatatlan

Talmácsi Gábor egykori mentoráltja, Johann Zarco idén már a negyedik futamát nyerte a Moto2-ben, ezzel növelte az előnyét a pontversenyben. Tito Rabat végig a nyomában volt, csak 1,4 másodperccel kapott ki végül. A vb állása: 1. Zarco 224 pont, 2. Rabat 145, 3. Alex Rins 144.


Négyes bukás a Moto3-ban

Korábban két versenyzőt is kórházba kellett szállítani, Ono Hiroki (a fenti képen) és Gabriel Rodrigo egyaránt a Moto3-ban bukott el. Mindkettőjüknek a lába sérült meg, de az állapotuk nem súlyos. A négyes bukás után újra kellett indítani a futamot, amelyet a két körrel a leintés előtt élre álló Niccolo Antonelli nyert meg. Ez volt pályafutása első futamgyőzelme, amellyel hetedik a pontversenyben. Az élcsoport: 1. Danny Kent 199 pont, 2. Enea Bastianini 154, 3. Romano Fenati 122.