Forbes: Lévai Anikó a legbefolyásosabb nő

Forrás: MTI/Soós Lajos

-

A Forbes a legbefolyásosabb nőket rangsorolja áprilisi számában. A közélet kategóriában Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó áll az első helyen.


Hiába a miniszterlelnök társa, nincs érdemi befolyása vagy legalább is nem használja azt – írta a Forbes e-mailben küldött kérdéseire válaszolva Lévai Anikó. „Többnyire a sajtóból informálódom, és abból az egyébként hétköznapi, de sűrű életből, amit élek. Házastársként természetesen hatunk egymásra: értékrendünkben, ízlésünkben, szokásainkban” – fogalmazott a lapnak adott interjúban. Lévai azt is kiemeli, hogy ritkán fordul kéréssel férjéhez: „nagyon ritkán történik ilyen. Ezekben az esetekben megfontolja a kérésemet” – írja a hvg.hu a Forbesra hivatkozva.Vida Ildikó a 4. legbefolyásosabb

Lévait a listán a frissen kinevezett amerikai nagykövet, Szemerkényi Réka követi. A harmadik helyen a médiahatóság elnöke, Karas Mónika áll. Az amerikai kitiltási lista után a legbefolyásosabb nők listáján is biztosította helyét a Nemzeti Adó és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó, de szerepel rajta Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Móra Veronika, a Norvég Alapból finanszírozott Ökotárs Alapítvány igazgatója is.


Vidus Gabriella és Eszenyi Enikő is elsők

Az üzleti szférában az OTP volt marketing és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője. Ebbe a kategóriában helyett kapott még Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgatója, Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezetője, a Google magyar vállalatát irányító korábbi Sláger Rádió-vezér Heal Edina, Stahl Judit valamint Rubint Réka is.


A médiakategóriában a nemrég vezérigazgató-helyettesnek is kinevezett kereskedelmi igazgató, az RTL-es Vidus Gabriella lett az első, őt Kálmán Olga követi. A kultúra területén pedig az ország legnagyobb prózai színházát irányító színész-rendező, Eszenyi Enikő nyert. Őt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója és Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora követik.