Fonyóék helyzete sem túl egyszerű a TV2-ügyben

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-


A cégbíróság hiánypótlásra szólította fel Fonyó Károlyt, hogy bizonyítsa volt opciós joga a televízió megvételére, valamint bekérette a TV2 korábbi tulajdonosának, a Pro7Sat.1-nak a beleegyezését is. Ha ezeket nem teszi meg Simicska Lajos üzlettársa, akkor nem írják a nevére a céget – figyelmeztetett a cégbíróság a nol.hu szerint. Fonyónak harminc napja van minderre.


Fonyó Károly hétfőn kérvényezte a cégbíróságon, hogy írják át saját cégére, a Megapolis nevére a tévét Andy Vajnának eladó Yvonne Dederick és Simon Zsolt üzletrészeit.

Fonyó szerint azért az övé a cég, mert kölcsönt adott 2013-ban a Pro7Sat1-től a csatornát megvásárló Simonnak és Dedericknek, és ezzel opciós jogot szerzett a TV2 megvásárlásához. A két tulajdonos-ügyvezető viszont azóta a tévécsatorna mögötti céghálót úgy alakította át, hogy szerintük jogszerűen adták el a céget Andy Vajnának, és Fonyónak nem volt joga lehívni a TV2 Media Groupra az opciót.

Andy Vajna ma az Indexnek azt mondta, azt is el tudja képzelni, hogy nem az övé lesz a csatorna, mindenesetre ma együtt látták őt ebédelni Simonnal és Dederickkel. Lapunk pedig úgy tudja, a bizonytalan helyzet miatt kihátráltak Vajna mögül azok a bankok, akik hitelt adtak volna a tévé megvásárlásához. Erről bővebben itt írtunk.