Fonyó Károlyék is benyújthatják kérelmüket a Versenyhivatalhoz

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Egy lépéssel lemaradva Andy Vajna után, várhatóan Fonyó Károlyék is benyújtják kérelmüket a TV2 felvásárlásához szükséges engedélyre a Gazdasági Versenyhivatalhoz – írja a Világgazdaság.


A GVH már pénteken jóváhagyta Andy Vajnáék irányításszerzését két TV2-cég fölött, miután a Magyar Broadcasting Co. Kft. kérelme október 16-án befutott a Versenyhivatalhoz. Vajna cége most már a Médiatanács szakhatósági állásfoglalására vár, amely minden olyan fúziós ügyben normális eljárás, amely a médiaszolgáltatói piacot érinti.


Pénteken még nem volt hír arról, hogy Simicska embere, Fonyó Károly a GVH-hoz fordult volna, azonban a Világgazdaság úgy tudja, hogy a Fonyó érdekeltségébe tartozó Megapolis Media Zrt. október 29-én átutalta az összefonódási kérelem elbírálásához kapcsolódó díjat a GVH-nak. Ez azt jelenti, hogy néhány napon belül a kérelmet is benyújthatják, mivel általában a díj előbb érkezik be a GVH-hoz.

A lap egyébként nem írta, hogy mely cégek közötti összefonódásra kérheti majd az engedélyt Simicska Lajos üzlettársának érdekeltsége.