Fontos határidőre kell figyelniük a Quaestor-kötvényeseknek

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

Ma nyújthatják be utoljára kárigényüket a Quaestor-kötvényesek. Aki kimarad, lemarad.


Június 5-ig - azaz máig - nyújthatják be kárigényüket a Quaestor-kötvényesek, aki elmulasztja, később nem tarthat igényt a pénzére.

A kártalanítás azoknak jár, akiknek a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott - vagy ilyenként megjelölt -, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvénye van.

A kérelmet a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére kell postán elküldeni, vagy az erre kijelölt 26 kormányablakon keresztül lehet benyújtani, kizárólag az erre szolgáló űrlapon. Igazolni kell az értékpapírszámlán nyilvántartott kötvények mennyiségét, illetve a követelés összegét.

A QKKA a Befektetés-védelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezer Quaestor-kötvényes van, akinek fiktív vagy valós kötvény van a követelése mögött. A Beva korábbi vezetője pár héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy több mint 1000 befektetőnek van 30 millió forint feletti követelése.