Főnökei orvoshoz küldték a virginiai lövöldözőt viselkedése miatt

Forrás: WDBJ-TV7

-


A BBC cikke szerint Vester Flanagant, aki szerdán élő adásban lőtt agyon egy Alison Parker nevű tévériportert és egy Adam Ward nevű operatőrt, akiknek régebben a kollégája volt, főnökei korábban arra utasították, hogy vegyen igénybe orvosi segítséget viselkedése miatt.


Belső felhasználású memók kerültek elő a WDBJ7 tévéadótól, amelyekben a hírigazgató aggodalmát fejezi ki Flanagan kollégáival szemben mutatott agresszív viselkedésével kapcsolatban. A dokumentumokból kiderül, hogy 2013 februárjában történt elbocsátása előtt próbáltak segíteni neki.

2012 márciusában vették fel riporternek a tévéadóhoz, és kollégái heteken belül arról panaszkodtak, hogy Flanagan (aki a tévében a Bryce Williams nevet használta) társaságában kellemetlenül és fenyegetve érzik magukat. A memók arról is szólnak, hogy Flanagan többször hangos szóváltásba került kollégáival riportalanyok előtt, miközben külső helyszíneken forgattak. Júliusban főnöke felszólította, hogy lépjen kapcsolatba a munkahelyi egészségvédelmi programmal, különben elbocsátják.

Flanagan a gyilkosság elkövetése után egy hosszú faxot küldött az ABC tévécsatornának, amelyben többek közt arról számolt be, hogy munkahelyén fekete bőrszíne és homoszexualitása miatt hátrányos megkülönböztetés érte. Ezek az állítások az egykori hírigazgató szerint alaptalanok.

Elbocsátásakor rendőrökkel kellett kikísértetni az épületből, mert magától nem akart távozni. A Daily Mail állítása szerint a meggyilkolt operatőr, Adam Ward felvételt készített erről az esetről.

Flanagant a gyilkosság elkövetése után a rendőrség üldözőbe vette, ő pedig öngyilkosságot követett el.