Folytatta a szíriai légicsapásokat Izrael

Fotó: Digital / Master Sgt. Kevin Gruenwald

-

Arról nincs hír, mekkora kárt okoztak a katonai létesítményben.


A libanoni légtérből támadták a damaszkuszi célpontot az izraeli légierő repülői. Nem először fordult elő, hogy csapást mérnek a dzsamrajai kutatóintézetre – írja a ynet. A szír rezsim szerint a légvédelmi rendszer elfogott három izraeli rakétát, és elhárította a támadást. A Hezbollah tévéje úgy tudja, hogy hat rakétát a célpontra.

Az esetleges károkról nem érkezett jelentés. Dzsamrajában több katonai létesítmény van, köztük vegyi fegyvereket gyártó üzemek és fegyverraktárak. Szíriai források szerint Izrael 2013-ban kétszer is csapást mért a dzsamrajai kutatóintézetre, hogy megsemmisítse az ott tárolt, és a Hezbollahnak szánt Fath 110 típusú iráni rakétákat.

Egy héten belül ez már a második izraeli légicsapás. Péntek éjjel is Damaszkusz közelében csaptak le. Az al-Kiszva melletti katonai tábort azért lőttek, mert ott az izraeli kormány szerint ötszáz iráni katonát terveztek állomásoztatni.

Az izraeli hadsereg az elmúlt években több tucatszor hajtott végre légi csapást a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányok ellen. Az izraeli hadsereg általában nem erősítették meg, de nem is tagadták, hogy a bevetések megtörténtek.