Folytatódtak a Trump-ellenes tüntetések az Egyesült Államokban

-

Nem az én elnököm - üzenték a tiltakozók.


New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Seattle-ben és Richmondban folytatódtak a Trump-ellenes tüntetések . A tiltakozók azt mondták, tartanak Donald Trump elnökségétől. Elsősorban fiatalok tüntetnek, sokan táblákkal vonulnak fel, "Nem az én elnököm" felirattal. San Franciscóban a melegek jogainak védelmében tüntettek, Los Angelesben mexikói zászlókkal vonultak az utcákon. Los Angelesben és a virginiai Richmondban több mint húsz tüntetőt őrizetbe vettek, mert eltorlaszolták vagy megpróbálták eltorlaszolni az országutakat.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szerint Obama elnök támogatja a tüntetők jogát arra, hogy békésen hangot adjanak nézeteiknek, véleményüknek. "Az Egyesült Államokban körültekintően és alkotmányban rögzítetten óvjuk a szólásszabadság jogát" - mondta Earnest. Szerinte "az elnök mélyen hisz abban, hogy ezt a jogot védelmezni kell, de ezt a jogot erőszak nélkül kell gyakorolni".

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, akit Trump leendő kormányának igazságügyi minisztereként emlegetnek, azt mondta: "nyugi, a dolgok nem állnak olyan rosszul, mint gondoljátok".