Folytatódott a késeléssorozat Izraelben, nem kímélték az időseket sem

-

Többek között egy nyolcvan és egy hetvenéves embert is megkéseltek fiatal palesztin merénylők két különböző támadás során.


Az izraeli média beszámolói szerint az első támadás Risón Leción városában történt, ahol egy 19 éves ciszjordániai palesztin fiatal három embert, köztük egy 80 éves nőt is megkéselt, mielőtt egy boltos és járókelők feltartóztatták. Az idős nő és egy húszas éveiben járó férfi súlyosan megsebesült, egy másik férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett a támadásban.

Nem sokkal később Netánja városában egy 70 éves férfit sebesített meg súlyosan egy késsel egy fiatal ciszjordániai palesztin, akit a rendőrség meglőtt a helyszínen.

Ezekkel együtt három késes támadás történt Izraelben hétfőn, miután délelőtt két palesztin férfi megpróbált leszúrni egy izraeli katonát egy ciszjordániai útellenőrző pont közelében. A katonák az egyik támadót agyonlőtték, a másikat pedig elfogták.

A zavargások szeptember közepén kezdődtek, gyakran halálos kimenetelű erőszakos palesztin tüntetésekkel, valamint sorozatos késeléses merényletekkel. Az erőszakhullámban, amelyet többen "harmadik intifádaként" (palesztin felkelésként) emlegetnek, október 1-je óta 69 palesztin és 11 izraeli vesztette életét.