Folytatódik az adok-kapok a véghajrában

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

Fidesz–Kormányváltók adok-kapok alakult ki egy DK-s képviselőjelölt Fidesz által félreértelmezett hirdetéséből.


A Gyurcsány-koalíció végleg megmutatta igazi arcát, amikor fizetett hirdetésben Hirt Ferenc Tolna megyei fideszes képviselő mozgáskorlátozottságán gúnyolódik – jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten. Hoppál Péter a sajtótájékoztatón elmondta, a baloldal a Sárga Hirdető című Tolna megyei kiadványban a következő szöveggel jelentetett meg hirdetést: „Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. A már klasszikusnak számító idézet tökéletesen illik Tamási és kistérségének országgyűlési képviselőjére, Hirt Ferencre, aki immár nyolcadik éve a Fidesz helyi bábjaként lézeng a választókerületében.” A politikus szerint a baloldal ezzel nem a Fideszt sérti meg, hanem azt a félmillió magyar állampolgárt, aki valamilyen fogyatékossággal él.


MSZP: Hirt politikáját bírálta a DK

A Demokratikus Koalíció először nem kívánta kommentálni az esetet számunkra, mondván nem az ő jelöltjük tette közzé a hirdetést. Azt tanácsolták, hogy keressük meg az MSZP-t az ügyben. A szocialisták sajtófőnöke, Ferencz Gábor szerint a hirdetésből egyértelműen látszik, hogy a DK adta fel. Ráadásul „a szöveget végigolvasva bárki számára egyértelművé válhat, hogy az írás egyáltalán nem Hirt Ferenc állapotát, hanem politikáját – döntéseit, állásfoglalásait, cselekedeteit – bírálja”. Ezt követően az MSZP csatolta az ominózus hirdetés fotóját.


-


DK: Hoppál Péter nem normális

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője végül közleményben reagált Hoppál szavaira. Hirt Ferenc „mozgássérült – amiért a Demokratikus Koalíció szolidáris vele –, de nem ezért báb, hanem azért, mert Orbán Viktor bábja. Mint ahogy minden fideszes politikus az. Még nagyobb szégyen, hogy a »megsértett« a Fideszt támogatja, mert az elmúlt négy évben végignézte, hogyan alázza meg sorstársait az általa támogatott hatalom” – áll a DK közleményében. Képünk illusztráció.


Plakátrongálás: Józsa István feljelentést tesz

Plakátjai eltávolítása miatt rendőrségi feljelentést tett a szocialista Józsa István, a kormányváltó szövetség fővárosi, újbudai képviselőjelöltje péntek este – közölte az MSZP. A párt szombati tájékoztatása szerint a képviselőjelölt villanyoszlopokon szabályosan elhelyezett plakátjait a XI. kerületi önkormányzat cége, az Újbuda Prizma munkatársai „céges munkaruhában, céges autóval” megpróbálták eltávolítani. Mindezt a jelölt kampánystábjának tagjai észlelték – írták. A közlemény szerint a kérdőre vont munkások azt mondták, hogy a jegyző utasítására járnak el, aki viszont erről nem tudott. Később az egyik önkormányzati igazgatóra hivatkoztak, de papírt nem tudtak mutatni a kiérkező rendőröknek sem. A háromórás korrekt rendőri intézkedés végén az Újbuda Prizma kiérkező irodavezetője ígéretet tett, hogy leállítja a munkát – olvasható a közleményben. A képviselőjelölt a választási eljárás megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Lázárék a választási bizottsághoz fordulnak plakátrongálás miatt

Lázár János Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint e városok környékékén kihelyezett plakátjainak megrongálása miatt a helyi választási bizottsághoz fordul a Fidesz – jelentette be Havasi Katalin, a kormánypárt hódmezővásárhelyi elnöke szombaton az alföldi városban. A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, körülbelül háromszáz plakátot és négyszáz táblát rongáltak meg. A hirdetések egy részét festékszóróval lefújták vagy letépték, a táblák közül sokat összetörtek, illetve elvittek. Hozzátette: a kárérték több százezer forint. Havasi Katalin kérdésre válaszolva elmondta, bár a rongálást leginkább a Fidesz plakátjai sínylették meg, a tapasztalatok szerint más párt hirdetéseit is letépték, lefestették. A rendőrség a feltételezett elkövetőket is elfogta, a csanádpalotai és makói lakosok Havasi Katalin közlése szerint a Jobbikhoz köthetők. Havasi Katalin közölte, szemtanúk a Jobbik körzetben induló jelöltje, Kiss Attila gépkocsiját is felismerték az elkövetés helyszínén. „A plakátokat nem éretlen kölykök rongálták meg, hanem magukat felnőttnek tartó, sőt egy politikai párthoz, a Jobbikhoz kötődő személyek” – jelentette ki a Fidesz városi elnöke. A Fidesz az illetékes szervekhez fordul az ügyben, „a Jobbik saját erejéből építkezni képtelen, romboló politikájáról pedig a választói bölcsesség fog a napokban véleményt mondani” – jelentette ki Havasi Katalin.