Folytatódik a politikai csetepaté Rogán Antal vagyona körül

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

Nem csitul a politikai vihar Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének naponta változó ingatlanvagyona körül. Az ellenzék vizsgálatot követel, a kormánypárt szerint minden rendben van.


Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője egy más témában tartott sajtótájékoztatón a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjének vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, hogy az MSZP korábbi elnökhelyettese, "Simon Gábor éveken át furikázott Bécs és Zürich között, százmilliókat hozott és vitt (...), most pedig kétségbeesetten és alaptalanul vádaskodnak, hogy kinek mekkora a terasza". A szóvivő megismételte: Rogán Antal törvényesen módosította vagyonnyilatkozatát - ahogyan azt más képviselő is megteheti -, és nem hiszi, hogy azon újból változtatnia kellene.

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke szerint legalább kétszer annyi ingatlanja van Rogán Antalnak, mint amennyit korábban bevallott, mégsem nyomoz az ügyészség. Ezért felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tegyen lépéseket az egyenlő elbánás elve alapján. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségének tagja a közös sajtótájékoztatón aziránt érdeklődött, hogy miként lehet a parlament gazdasági bizottságának elnökére (Rogán Antal), illetve a nemzetgazdasági miniszterre (Varga Mihály) rábízni a közemberek sok százmilliárd forintját, ha saját vagyonnyilatkozatukat sem tudják helyesen kitölteni,

A Rogán-saga legújabb fejezete itt olvasható.