Folyik a hajsza a tunéziai merénylők segítőtársai után

-

Két vagy három embert keresnek a hatóságok, akik szerintük kapcsolatba hozhatók a szerdai, a tuniszi Bardo múzeumban történt terrortámadással , amelynek során 21 ember halt meg


Mint megírtuk, a tuniszi törvényhozás épületét és az azzal egy palotakomplexumban található Bardo Múzeumot délelőtt támadta meg két, katonaruhába öltözött fegyveres, akik túszokat ejtettek, majd megöltek 19 embert. Az áldozatok között 17 turista - három japán, egy ausztrál, egy kolumbiai, négy olasz, egy francia, egy belgiumi, egy lengyel és egy brit állampolgár -, egy rendőr és egy buszsofőr volt. A két támadót végül lelőtték a biztonságiak.
A lövöldözés során legalább 44 ember megsérült, többségük szintén turista.
Mint kiderült legalább az egyik merénylő nem volt ismeretlen a titkosszolgálatok számára, bár egyetlen szervezettel sem hozták kapcsolatba. A tuniszi belügyminisztérium szerint a támadók tunéziai állampolgárok voltak

A merénylet után, csütörtökön több ezer tuniszi vonult az utcákra, a miniszterelnök, Habíb Eszid pedig kíméletlen harcot hirdetett a terrorizmus ellen.
Tunéziában tavaly ősszel tartottak demokratikus parlamenti választásokat, az „arab tavasznak” nevezett 2011-es tüntetéssorozat után az elsőt.