Fölényesen vezet a Fidesz

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Az ellenzéki pártok stagnálnak, a bizonytalanok aránya 43 százalék.


Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkenve 26 százalékon áll, a biztos szavazók körében pedig 48 százalékon – olvasható a Publicus felmérésében. Az MSZP tábora nem változott, 9 százalék (a biztos szavazók körében 15 százalék), míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkent, és 9 százalék (a biztos szavazók körében 14 százalék).

Az LMP szavazóinak száma nem változott, továbbra is 5 százalék, azonban a biztos szavazó, pártválasztók körében 7 százalék. A DK támogatottsága sem változott, és 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 6 százalék. Az újra külön mért Együtt elérte az egy százalékot, akárcsak a Kétfarkú és a Momentum támogatottsága is. Az Párbeszéd és az MLP szavazóinak aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya 43 százalék.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége pár pontot növekedett, és 42 pontos. Molnár Gyula (MSZP) ismertsége 70 százalékos, népszerűsége 30 pontos. Az MSZP és a DK szavazók körében a leginkább (63 és 69 pont), a Jobbik szavazók körében a legkevésbé (6) népszerű. Kunhalmi Ágnes (MSZP) ismertsége 77 százalékos, míg népszerűsége 38 pontos. Ezzel az MSZP legnépszerűbb politikusa, a kormányváltást akarók körében 55 pontos a népszerűsége.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége érdemben nem változott, és 30 pontos, június óta hat pontot csökkent. Szél Bernadett (LMP) ismertsége 81 százalékos, népszerűsége a múlt hónapban mért 42 ponthoz képest két pontot növekedve 44 pontos. Az LMP szavazók körében a leginkább (94 pont), míg a Fidesz szavazók körében a legkevésbé (26 pont) népszerű.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége érdemben nem változott, 19 pontos. Az elmúlt egy évben folyamatosan 20 pont környékére mértük. A DK szavazók körében a legnépszerűbb (75 pont), az MSZP szavazók körében átlagos (44 pont) a megítélése, míg a Fidesz szavazói körében kimondottan elutasított (8 pont).

Juhász Péter (Együtt) ismertsége 65 százalékos, népszerűsége a múlt hónapokban némileg csökkenve 27 pontos. Karácsony Gergely (P) ismertsége 76 százalékos, népszerűsége 46 pont. Leginkább az MSZP és a DK szavazók körében népszerű (90 és 84 pont), de a bizonytalanok körében sem elutasított (44 pont). Fekete-Győr András (Momentum) ismertsége 51 százalékos, népszerűsége 23 pont – áll a Vasárnapi Hírek megbízásából készült felmérésben.